מותג האופנה Shtaim:"הילדה תמשיך להרגיש ילדה בבגדים שלנו והאישה תרגיש אישה בבגדים שלנו

 המעצבות (והבעלים) של מותג האופנה Shtaim לא וויתרו על האימהות שלהן וברגע שהרגישו שהספיק להן, הגשימו חלום ופתחו חנות בוטיק עם פריטי מיני-מי שלא יביישו אף צד. על ההחלטה לעצב מיני-מי ("היה ביקוש"), על האופנה המהירה ("הכול עניין של חינוך"),על הזוגיות שלהן ("אם יש זוגיות ללמוד ממנה, זו הזוגיות")

צילום: אפרת ציון
קרן לוי (44) ושרה רוחלטר קסטן (50), המעצבות של המותג -"Shtaim" הגשימו חלום. הן פתחו חנות בוטיק בלב תל אביב עם עיצובים תואמים (או בשמו הפופולרי, מיני- מי) להורים וילדיהם, "בשום אופן לא נעשה משהו שיבייש את הילדים או את הוריהם". הן מכירות מילדות אך הקשר ביניהן התחזק דרך הילדים ומערכת היחסים שלהן מעוררת השראה, "יש משהו בקשר הזה, איך שבנינו אותו, בקבלה אחת של השנייה ואנחנו שונות אלף שנות אור". השוני ביניהן (שהן מציינות בעצמן) נראה לעין ועם זאת הן משלימות אחת את השנייה והתוצאה: עיצובים שהם Timeless, עם בדים נעימים במיוחד (100% כותנה) והכי חשוב- תוצרת הארץ! "הדברים שלנו הם תוצרת הארץ באיכות גבוהה וזה היה חשוב לנו מאוד".

צילום: אוקסנה א.גרופי

על ההתחלה:

קרן לוי (נשואה+3) נטורופטית לשעבר, כבר מילדות אהבה עיצוב. "תמיד הייתה לי חיבה לעיצוב. הייתי גוזרת בגדים, לוקחת פריטים והופכת אותם לדברים אחרים וכל הזמן תופרת. למדתי קורסים בשנקר: תפירה ותדמיתנות ואמא שלי היא פאשניסטה, מאוד אהבה טקסטיל ואופנה. אני תמיד התחברתי לזה, אז מימשתי חלום, ואני מממשת אותו יותר ויותר, כל פעם עוד. כי בהתחלה זה היה לעשות, לייצר, ואחר כך לפתוח חנות ולאט לאט לעצב גם לנשים שהיה מין חלום נוסף".
שרה רוחלטר קסטן (בזוגיות +2) עבדה ברשת בגדי הילדים "ילדותי" המון שנים, " זאת הייתה האוניברסיטה של החיים שלי, למדתי משם הכול".

מה הייתה נקודת המפנה שבה החלטתן להתחיל לעצב ולהקים מותג ?

שרה:" אני הרגשתי שמספיק לי, שהילדים מספיק גדולים ושאני יכולה לשחרר קצת כשהם נכנסו לכיתה א', וקרן התחילה את זה לפני".

קרן: "אני התחלתי את זה מתוך מקום של אהבה, הייתי תופרת לבנות ולבית ולאט לאט קידמתי את זה בעזרת חברה".



על העיצוב והחנות:

שרה: "העסק שלנו עוד מעט בן 6 שנים. התחלנו בעיצוב לילדים, קרן עיצבה בגדים לילדות, וכשנפגשנו שאלתי אותה למה את לא מעצבת גם לבנים? אז היא אמרה לי בואי, לך יש תאומים, בואי תעצבי לבנים וככה התחברנו. לא הייתה לנו חנות , היה לנו סטודיו. הפצנו לחנויות ולאט לאט פתחנו חנות כי רצינו לראות את הלקוחות שלנו. אנחנו כל היום דבוקות אחת לשנייה. אני וקרן מאוד אולד סקול, שתינו עשינו את הדברים מאוד לאט ובקצב שלנו ובלי רגע לוותר על האימהות שלנו ועל להיות בבית עם הילדים. דווקא בגלל זה, זה קרה בקצב מאוד איטי וטוב לנו ככה. היום עיקר העיצובים שלנו נעשים בחנות, אנחנו מגיעות מוקדם ועושות את זה בשקט שלנו, כל אחת באה עם הרעיונות שלה ואנחנו משלבות אותם ביחד" .

קרן: "הדברים שלנו הם תוצרת הארץ באיכות גבוהה וזה היה חשוב לנו מאוד. גם את הבדים אנחנו מקפידות לקנות פה, יכולנו להזמין מטורקיה ומסין. חלק מהקולקציה שלנו זה מבדים שמיוצרים בארץ כי לצערי, בגלל המצב של הטקסטיל, לא את הכול אנחנו יכולות לקנות בארץ. פשוט לא מייצרים את הכול. אנחנו מייצרות 2 קולקציות גדולות ובין לבין יש כל מיני תוספות".


שרה: "אנחנו Timeless, זאת אומרת שכל בגד שיצא מפה, אפשר ללבוש אותו תמיד, אנחנו לא מעצבות לפי טרנדים. היה חשוב לנו: נוחות, מאה אחוז כותנה ובגד לביש בלי כל קשר לטרנדים שקורים בחוץ. מה שיפה, זה מה שאת מרגישה בו נוח, לא יעזור כלום".

צילום: אפרת ציון
צילום: אפרת ציון 

מי הלקוחה שלכן?

קרן: "מי שמגיעה לפה לחנות, מחפשת  הרבה דברים: איכות, יחס אישי, דברים שיושבים בצורה מסוימת עם מחשבה. היא מגיעה מהסיבה שהבדים מעבר לעיצובים הם נעימים והיא יודעת שזה מיוצר בארץ וזה בעצם עוזר ליצור המקומי, יד רוחצת יד. גם אנחנו קונות ממעצבות ישראליות".



שרה:" אנחנו גם מחזיקות פה מעצבות ישראליות (הילה פיינברג, קארין איי, Aline & Abraham, גלית גרטנבנק, דוקטור דנים, salt water). אנחנו חיים פה, אם לא נפרגן אחד לשני אז מה יהיה ? גם ככה אנחנו קטנים, איך נחזיק מעמד אם לא נעזור אחד לשני לחזק את עצמינו?"



על מיני-מי:

צילום: אפרת ציון

למה דווקא מיני-מי?

שרה: "היה ביקוש, אימהות רוצות את זה".

קרן: "הכול התחיל בכלל מזה שלא היה בארץ בגדים לילדים שלא מקושקשים. חיפשנו בגדים לילדים  שהם נקיים בסגנון שאנחנו לובשות, לא מצועצע, לא זוהר, לא מלא נצנצים וזה התחיל ממחסור של בגדים כאלה. כותנה, שהיה לנו חשוב שכל הבגדים יהיו מאה אחוז כותנה וגם לא להיות עבדים של אופנה מהירה".


מה אתן אומרות על הביקורת על טרנד המיני-מי: שילדות רוצות להיראות כמו מבוגרות ומבוגרות שלא מקבלות את גילן?

שרה: "סביר להניח שבחלק מהדברים יש הצדקה. דווקא בגלל שאנחנו מקפידות על ילדותיות, לא נצנצי, לא קצר מדי, לא חשוף מדי, זה לא מדבר אלינו. אני חייבת להודות, מה שאנחנו מעצבות לנשים אלו דברים שאנחנו בעצמינו נוכל ללכת. דברים שאנחנו לא מתחברות  אליהם, לא יקרו פה, אין שום פריט אצל המבוגרים שקרן ואני לא נוכל ללבוש".

קרן: "בשום אופן לא נעשה משהו שיבייש את הילדים או את הוריהם. לא נעשה מכנסיים שהם קצרים מדי, גם אם זה יהיה הכי אופנתי! לא חולצות בטן, לא מחשופים, לא מוחצן. הילדה תמשיך להרגיש ילדה בבגדים שלנו והאישה תרגיש אישה בבגדים שלנו".



צילום: אפרת ציון 

על האופנה הישראלית:

יש עכשיו משבר רציני באופנה הישראלית, רשתות גדולות נופלות, חנויות נסגרות, למה לדעתכן זה קורה?

קרן: " אני חושבת שמי שנפגע בעיקר זה האופנה המהירה, כי בעצם מי שקונה באינטרנט אלו לקוחות שמחפשים דברים מהירים וזולים וזו לא הנישה שלנו. גם אנחנו כצרכניות, אני, לא קונה אופנה מהירה כי היא אחר כך נהרסת מהר ונזרקת. אנחנו מעדיפות לקנות מעט פריטים ואיכותיים מאשר לקנות הרבה וזול. מבחינתי זה כמו תזונה, לאכול Junk Food או לאכול אוכל בריא שהרבה פעמים עולה יותר. אז אנחנו משקיעות באיכות חד משמעית"

שרה: "אני חושבת שזה הכול עניין של חינוך. לקרן ולי היה מאוד חשוב שהבגדים יהיו מאה אחוז כותנה ואם אני שומעת את הבן שלי (בן 12) שעונה לחבר שלו ששאל כמה עולה חולצה בחנות של אימא שלך? והתשובה 129 שקלים אבל תרגיש את הבד. ואז הוא נותן לו לגעת בבד והחבר אומר לו - וואו זה נורא נעים... ובתגובה הבן שלי עונה – כן זה מאה אחוז כותנה! זה ההבדל בינינו לשאר הרשתות, בסופו של דבר זה עניין של מודעות וחינוך".

על הזוגיות והעתיד:

איפה אתן רואות את עצמיכן עוד חמש שנים?

קרן: "חמש שנים? וואו...אולי עם עוד חנות או שתיים".

שרה: "בפנסיה. אני מודה שאני לא מסתכלת קדימה, אני חיה את היום. אני אחרי קרן, זו חתונה קתולית. אם יש משהו שמחזיק את כל העסק הזה, זו השותפות שלנו, אם יש זוגיות ללמוד ממנה, זו הזוגיות. זו הזוגיות הכי נורמלית שאני מכירה, אנחנו רבות וממשיכות, ומתווכחות וממשיכות אבל בלי התחשבנות ועם המון נתינה והמון אהבה. זו אהבה ללא תנאים בשום צורה. קרן יודעת שאני הגב שלה ואני יודעת שהיא הגב שלי וזה מה שמחזיק את העסק.  יש משהו בקשר הזה, איך שבנינו אותו, בקבלה אחת של השנייה ואנחנו שונות אלף שנות אור".


אתן מרגישות שהצלחתן?

שרה:" אני מרגישה שהצלחנו. הצלחה בעיני לא נמדדת בכסף בהכרח".

קרן: "אני מרגישה שהגשמתי חלום ".



את קולקציית המיני-מי ואת שאר הפריטים של המותג ניתן להשיג בחנות הבוטיק "Shtaim", רחוב קינג ג'ורג' 86, תל אביב ולהתעדכן בעמוד הפייסבוק שלהן https://www.facebook.com/shtaim22/


Comments

Popular Posts